Weg met vakantiestress

Vreemd genoeg is op vakantie gaan ook stresserend. Het begint al bij het plannen: waar gaan we heen? De ene wil naar het hotel met zwembad, de andere wil naar de chalet met sauna. Eens de vakantie nadert, moet er nog heel wat in orde gebracht worden: papieren, inentingen, verzekeringen… Dan ben je nog niet eens begonnen met inpakken (past op voor overgewicht!), en het halen van je vlucht.

Wat als je dat nu eens kon overslaan, en dichter bij huis op vakantie gaan? Kan dat? Misschien heb je nu al iets van: voor mij gaat dat niet. Ik ga op vakantie om andere culturen te zien! Ok, in Europa vind je alvast heel wat culturen, van de Noorse tot de Portugese cultuur, en van de Britse tot de Griekse. Ga je op vakantie om aan het strand te liggen, maar vind je de Belgische kust te lelijk, te druk of te… Belgisch? Wat dacht je van de Noord-Franse kust, met minder appartementen, minder Nederlanders, minder Duitsers en meer Fransen.

Frans Berkelaar, View to Sippenaeken – Geuldal – Zuid-Limburg & België

Waar we heen willen? Eerst en vooral willen we dat je een leuke vakantie beleeft! Maar stel je eens de vraag wat je verwacht van een vakantie. Daarna kan je gaan nadenken over hoe ver je moet reizen om al die zaken te vinden die jij belangrijk vindt. Met de volgende checklist kan je alvast op weg zonder vakantiestress.

1. Maak een lijst met alle dingen die je belangrijk vindt op vakantie.

2. Wat is de dichtste plaats bij huis waar je al die dingen vindt?

Tot slot nog dit: een belangrijke reden om ver weg te gaan, is de zon. Dikwijls staat dit bovenaan het lijstje met vakantiewensen. Wil je zon in de winter? Dan zal je het niet veel warmer vinden in Europa, dan in Malaga. In de zomer kan je gewoon in eigen land blijven, of als je op zeker wil spelen, ga je naar Zuid-Frankrijk.

Nuttige links:

De mooiste natuurplekjes van België: https://www.naturescanner.nl/europa/belgie

Tips om te reizen zonder vliegen: https://zomerzondervliegen.be/

Tip: Zoek ook eens op Google met de volgende zoektermen: mooiste plekjes België (of Vlaanderen, of Antwerpen…)

Wil je meer tips zoals deze ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Ontvang regelmatig tips om groener te leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *