Sneller met de wagen?

Je hebt veel over voor het milieu, maar een dag telt maar 24 uren, en ondertussen moet je ook nog andere dingen doen. Met onderstaande checklist kan je nagaan of de wagen echt wel het snelste is voor jou.

  1. Check een routeplanner. Is de auto echt wel sneller? Op onze verzadigde wegen is dit dikwijls niet het geval. Check het op een routplanner (vb. Google Maps). Hou er rekening mee dat je een traject met meerdere middelen kan afleggen, vb. fietsen naar het station en dan de trein op, om het laatste stuk met de bus af te leggen. Voor regelmatige verplaatsingen loont het zeker de moeite om te vergelijken.
  2. Duurt het toch iets langer zonder auto? Hou er dan rekening mee dat de tijd op de fiets of op de trein minder kost en meer opbrengt. Op de fiets beweeg je namelijk, waardoor je minder moet gaan sporten én langer leeft (dus meer tijd). Op de trein kan je jouw favoriete serie bekijken, en heb je minder stress dan in de wagen (waardoor je opnieuw langer leeft).

Wil je meer tips zoals deze ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief

Ontvang regelmatig tips om groener te leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *