Vruchtvlees: onze favorieten bij plantaardig gehakt

Gehakt vind je in bijna elke keuken: spaghetti, ovenschotel, gevulde tomaat… Gelukkig is er een groot aanbod aan vervangers. Hierna vind je onze selectie, met de lekkerste, de gezondste en de goedkoopste. En als je niet kan kiezen, combineer ze dan gewoon. Smakelijk!

De lekkerste: Greenway Gehakt (o.a. Delhaize)
Deze ziet er er (rauw) eerder uit als kipgehakt, maar het benadert van alle soorten plantaardig gehakt, het beste de smaak van (runds- en) varkensgehakt. Daarom raden we deze aan, in het bijzonder voor beginners, die hun eerste stappen zetten in het vervangen van vlees.

De gezondste: Ah Vegetarisch fijngehakt (Albert Heijn)
Van alle soorten gehakt, die wij onderzochten, scoort deze het beste op vetten, suiker, eiwitten en zout. Vind je gezond eten het belangrijkste? Kies dan voor deze.

De goedkoopste:  Boni Selection Veggie Gehakt (Colruyt)
De kostprijs van vleesvervangers kan afschrikken. Daarom geven we jou ook nog de goedkoopste mee. Deze koop je voor minder dan 8 euro per kg. Als je toch nog de smaak van vleesgehakt wil, dan is deze perfect geschikt om hiermee te combineren (zie ons artikel over ‘hybride koken’).

Wil je meer tips zoals deze ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang regelmatig tips om groener te leven.


Smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *