Groene kerstcadeaus vind je hier

De feestdagen komen eraan, en daarmee de vele cadeaus die je zal krijgen en geven. Voor de jongsten start het al begin december met Sinterklaas, dan komt de kerstman en in het voorjaar passeren de paasklokken. Hoe maak je jouw dierbaren gelukkig zonder de planeet al te ongelukkig te maken? Dat doe je met de volgende tips:

  1. Schenk een belevenis

Jouw dierbare wordt gelukkiger van een ervaring dan van bezit. Dat blijkt uit onderzoek. Met andere woorden: (de herinnering) aan een goed concert zal je geliefde gelukkiger maken dan een LP van zijn favoriete band. Handig, want een belevenis belast de planeet (doorgaans) minder dan een product.

2. Koop tweedehands

Natuurlijk hebben jouw dierbaren ook wel verwachtingen. Zo zal jouw kleuter wellicht iets tastbaars verwachten. Je kan dan natuurlijk gaan kijken naar iets wat ecologisch geproduceerd werd (zie verder), maar ook hier zien we dat groen leven echt niet duur hoeft te zijn. Via een website als 2dehands.be bijvoorbeeld vind je uitstekend speelgoed bij jou in de buurt op basis van de leeftijd van je kind. Nog een tip: vind je niet meteen wat je zoekt, en heb je nog wat tijd? Stel dan een zoekopdracht in (hier vind je hoe je dat doet). Zo krijg je een e-mail van zodra jouw droomcadeau wordt aangeboden.

3. Koop duurzaam

Wil je jouw geliefde blij maken met iets tastbaars dat je niet tweedehands vindt? Dan kan je dikwijls nog steeds voor een duurzaam alternatief kiezen. Kijk naar de materialen (hout is doorgaan beter dan plastic), de herkomst (beter Franse wijn dan Australische) maar vooral ook hoe lang het kan gebruikt worden. Je koopt dan beter iets kleiner dat lang kan gebruikt worden dan voor dezelfde prijs iets groter dat meteen stuk is . Ook als je iets koopt wat jouw vriend(in) anders zelf zal kopen (vb. leuke handschoenen), maak je jouw planeet blij.

4. Wees niet zuur omdat je geen groen cadeau krijgt

Jij zal ook zelf binnenkort cadeaus krijgen. Misschien zullen daar zaken bij zitten die allerminst rekening houden met jouw groene smaak. Wees daarvoor niet ondankbaar. Grijp jouw cadeaus aan om jouw dierbaren bovenvermelde kennis mee te geven, door te vertellen waar(om) je ze kocht. Volgende keer zullen jouw vrienden je iets willen geven waar je nog blijer om bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *