Menu Sluiten

Is groener leven wel nog plezant?

Groener leven heeft een slecht imago als het op genieten aankomt. Veel mensen hebben het gevoel dat een groen leven eigenlijk een grijs leven is. Maar maak je geen zorgen: groen kan ook plezant! Zo helpen we jou om op vakantie te gaan naar de zon, zonder het vliegtuig te nemen want ook groene mensen hebben recht op een bruine tint! Een ander voorbeeld: er komen voortdurend vleesvervangers op de markt die de smaak van vlees nog beter benaderen, zoals de Beyond Burger die je kan eten bij Greenway. Heerlijk hartig!

 

Soms zijn er veranderingen die op het eerste zicht lastig lijken, maar je op lange termijn gelukkiger maken. Voor iemand die nooit fietst, lijkt het heel lastig om hiermee te beginnen, maar onderzoek wijst uit dat regelmatig fietsen je gelukkiger maakt. Daarnaast is het gezonder en als je meer beweegt zie je er ook beter uit.

 

Bovendien is het geen enkel probleem als je af en toe eens zondigt, en vb. toch een stukje vlees mee eet op een barbecue. Want je maakt het verschil door je gewoontes te veranderen, ondanks af en toe een kleine zonde. En door groen te zijn én jezelf goed in je vel te voelen, ben je immers een inspirerend voorbeeld voor je omgeving. Dus op het einde wordt iedereen er beter van, ook onze planeet.